David Johnson Sinabulya
Darko Lipovac
Paschim Prasad

En ljummen och skön sensommardag var det dags för ännu en dust i Division 6C. Denna gång var det Länsmansgården som fick stå för spelplanen då Fröjdens gästade Solväders. Solväders som endast lyckats plocka 5 poäng innan och ligger i farozonen för nedflyttning, Fröjdens å andra sidan ligger på en bekväm mittenposition med varken chans på uppflyttning eller risk för nedflyttning.

Lagens olika förutsättningar märks redan tidigt i den första halvleken då Solväders ser betydligt piggare ut och det märks att de verkligen inte vill ramla ur till 7:an. Bollinnehavet delas ganska jämt även om Solväders skapar det flesta chanserna, tveksamt om Fröjdens ens har ett skott på mål i första halvlek. Solväders många individuellt skickliga spelare driver upp tempot och kommer till många fina skottlägen, men som tur flyger Rickard "Målvakts-Rickard" Paulsson likt en gasell i luften och räddar bortalaget gång på gång. 0-0 står sig ända till halvtid och Fröjdens får pusta ut i några minuter.

Darko "Maratonmannen" Lipovac sköter halvtidssnacket i Fröjdens och vill framförallt få fram viljan och drivet i laget då det sett väldigt lojt och ointresserat ut. Paschim "Pasch" Prasad kliver in med den tuffa uppgiften att fylla Målvakts-Rickards handskar.

Andra halvlek ser liknande ut och Fröjdens sloknar kanske till och med lite till. Det som skapas är enstaka fasta situationer som dessvärre inte leder till något mål. En liten ljusglimt sker ändå då Niclas "Bostadsrätt" Eklund smeker in en snötäckt frispark i straffområdet som Robin "Smögen" Berndtzen får pannan på och bollen seglar mot målvaktens vänstra kryss. Målvakten är dock snabb i sidled och lyckas styra ut bollen i stolpen. Värt att nämna är Lipovacs cykelspark i krysset på returen, dock med flaggan i luften. Istället är det hemmalaget som gör matchens första och enda mål, en snabb kontring som så många gånger innan i matchen, Pasch touchar bollen med fingertopparna men lyckas tyvärr inte hela vägen och ledningen är ett faktum. Fröjdens jobbar febrilt med att få in en boll men viljan finns inte riktigt. Matchen slutar alltså 1-0 till Solväders som nu väckt hopp om ännu ett år i 6C.

Sammanfattningsvis är det nog en match Fröjdens spelare helst stryker ur minnet. Nya tag på fredag mot Härlanda!